Búzamag csíráztatásra, bio

329 Ft

Bio búzamag csíráztatásra. A búzacsíra fogyasztható müzliben, joghurtban, salátákban, túróban, sajtokhoz, tésztafélékhez, vagy vajaskenyéren.

Kiszerelés: 50 g

Készleten

Kategóriák: ,

Leírás

Rédei bio búzamag csíráztatásra. A búzacsíra fogyasztható müzliben, joghurtban, salátákban, túróban, sajtokhoz, tésztafélékhez, vagy vajas kenyéren.

 Vetés

Egész évben.

Kiszerelés

50 g

Csíráztatás

Tegyünk 2 evőkanál búzamagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20 °C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-4 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Az egyszerű csíráztatáshoz használhatunk csíráztató üvegedényt.

Felhasználás

A búzacsíra az első 3-4 napon a legédesebb ízű, fogyasztható müzliben, joghurtban, salátákban, túróban, sajtokhoz, tésztafélékhez, vagy vajaskenyéren. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Tipp

Ugyanez a búzamag alkalmas mikrozöldséget készítéséhez is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük. Az előállításról további információt a www.kertimag.hu honlapon talál.

Gyártó

Rédei Kertimag Zrt.

You may also like…