Évelő sóvirág vetőmag- Rédei

349 Ft

Az évelő sóvirág (Limonium tataricum) fehér színű tömött virágzatát kb. 40 cm-es száron hozza. Fontos száraz kötészeti alapanyag.

Kiszerelés: 0,2g/ 1 csomag

Készleten

Leírás

Évelő sóvirág vetőmag. Az évelő sóvirág (Limonium tataricum) az egyik legismertebb szalmavirág, hasonlóan a lampionvirághoz vagy holdviolához, a szárazkötészeti összeállítások fontos alapanyaga. Fehér színű tömött virágzatát kb. 40 cm-es száron hozza.

Megjelenés:

Az évelő sóvirág erőteljes gyökérzetet fejlesztő, bőven elágazó évelő dísznövény. Levelei lándzsásak, kopaszok. Egyoldalra álló tömött virágzatát a 30-40 cm-es száron hozza. Apró virágai fehér, rózsaszínes árnyalatúak. Tőlevelei hosszúkás-lándzsa alakúak, a növény átmérője 60-80 cm.

Vetés:

A vetést kelésig erősen árnyékoljuk. Augusztus-szeptemberben ültetjük végleges helyére. Mélyrétegű, normál kerti talajban jól fejlődik.

Ültetés:

Az évelő sóvirág fényigényes, szárazság-, fagy- és sótűrő növény. Kedveli a napos fekvésű, könnyű, homokos talajokat. A nedves talajokat azonban nem kedveli. A sziklakertek elengedhetetlen része.

Térállás:

30*30 cm

Szárítás:

Szárításra a sűrűn elágazó virágzatait akkor vágjuk, mikor a virágok már kinyíltak, de még szép fehér színűek (túlnyílva szürkés színűvé válnak).

Kiszerelés:

0,2 g/ 1 csomag

Gyártó:

Rédei Kertimag