Kagylóvirág vetőmag

419 Ft

A kagylóvirág (Molucella laevis), ismert még Írország harangjai, csészevirág és kagylós csészetölcsér néven is, egynyári növény, melynek különlegessége az 50-60 cm magas száron fejlődő zöld színű, kagylószerű fürtvirágzat. Maguk a virágok aprók, fehér vagy halvány rózsaszín színűek, melyeket a kagylóra emlékeztető zöld csészelevelek vesznek körül. A virágok augusztustól szeptemberig nyílnak, vonzzák a méheket és lepkéket. Önvető növény, magvait elszórva azok a következő évben kihajtanak, így évről évre gondoskodik az új növények megjelenéséről.

Kiszerelés: 0,5 g

Készleten

Leírás

Kagylóvirág vetőmag. A kagylóvirág (Molucella laevis) egynyári növény, melynek különlegessége az 50-60 cm magas száron fejlődő zöld színű, kagylószerű fürtvirágzat. Maguk a virágok aprók, fehér vagy halvány rózsaszín színűek, melyeket a kagylóra emlékeztető zöld csészelevelek vesznek körül. A virágok augusztustól szeptemberig nyílnak, vonzzák a méheket és lepkéket. Írország harangjai, csészevirág és kagylós csészetölcsér néven is ismert. Őshonos növény Törökországban, Szíriában és a Kaukázusban, Nagy-Britanniában és Írországban szerencsehozó növénynek tartják. Önvető növény, magvait elszórva azok a következő évben kihajtanak, így évről évre gondoskodik az új növények megjelenéséről.

Kiszerelés

0,5 gramm

Vetés

Március-áprilisban palántanevelésre vagy szabadföldbe egyaránt vethető. A kagylóvirág vetőmag hidegre és fényre csírázik, ezért csak lazán feddjük be földdel!

Kiültetés

A palántákat májusban ültessük ki szabadföldbe!

Virágzás

Augusztustól szeptemberig virágzik, vonzza a méheket és a lepkéket.

Felhasználása

Alkalmas egynyári virágágyásokba, vágott virágnak vagy szárított virágkötészetben.

Gyártó

W. Legutko (Lengyelország)

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kagylóvirág vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük