Keserű uborka/ naja/ balzsamkörte vetőmag

419 Ft

A keserű uborka (Momordica charantia) egyéves kúszónövény, támrendszert igényel, de mint az uborka, a földön is megterem. Könnyen termeszthető, dekoratív, egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt ajánlott fogyasztása. A termést szeletekre vágva, majd többször forrázva és/vagy besózva-leöblítve csökken a keserű íz, de egészen nem szűnik meg. Egyes vidékeken még a fiatal hajtásokat, leveleket is fogyasztják, párolva, zöldköretként. Zöld inzulinnak is nevezik. Csávázatlan vetőmag.

Kiszerelés: 4 szem/tasak

Készleten

Leírás

Keserű uborka/ naja/ balzsamkörte vetőmag. A keserű uborka (Momordica charantia) egyéves kúszónövény, támrendszert igényel, de mint az uborka, a földön is megterem. Könnyen termeszthető, dekoratív, egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt ajánlott fogyasztása. Zöld inzulinnak is nevezik. Csávázatlan vetőmag. A kiültetett palánták a kiültetés után elszáradhatnak, de a növény tőről újrahajt.

Kiszerelés:

4 mag/ tasak

Vetés:

Palántanevelés február- március között; kiültetés május- június

Szedés:

Július- szeptember

Felhasználás:

Az éretlen termést szeletekre vágva, majd többször forrázva és/vagy besózva-leöblítve csökken a keserű íz, de egészen nem szűnik meg. Ezt követően készülhet belőle főzelék, olajban meg lehet sütni, vagy savanyúságot is készítenek belőle. Egyes vidékeken még a fiatal hajtásokat, leveleket is fogyasztják, párolva, zöldköretként.

Gyártó:

Agrosem

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Keserű uborka/ naja/ balzsamkörte vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük