Madáreleség – fekete napraforgó, 4 kg

2490 Ft

Madáreleség madáretetőkbe. 100% fekete napraforgómag, madáreleség céljára, 4 kg-os kiszerelésben, praktikus, füles papírzsákban. Ha szeretnéd kertedbe csalogatni télen is a madarakat, helyezz ki számukra madáretetőt, amit tölts fel rendszeresen madáreleséggel.

Kiszerelés: 4 kg/zsák

Elfogyott

E-mail értesítést kérek, ha a termék újra elérhető

Kategória:

Leírás

Fekete napraforgó madáreleség, 4 kg.

Kedves Madárbarát!

Egyre több költöző madár nem vándorol délre, hanem itt marad nálunk. Ezek a madarak a mi segítségünkre szorulnak, hogy átvészelhessék a telet. A legtöbb nálunk telelő madár is elpusztulna, ha nem kapna tőlünk rendszeresen ennivalót. A napraforgómag olajtartalma nagyon magas, ezét fontos élelem a madarak számára.

Egy cinkepár fiókáinak felneveléséhez naponta hernyók, lárvák, bogarak, bábok és tojások százait gyűjti össze. Aki ezeket a hasznos madarakat a téli etetéssel a kertjébe csalogatja, szoktatja, annak kevesebb panasza lesz a kártevőkre. Fontos, hogy olyan etetőt helyezzünk el, amely a madarak számára könnyen hozzáférhetően, esőtől, hótól védve tárolja az élelmet. A legtöbb áttelelő madarunk rovarevő, ezért már novembertől kezdjük el a madáreleség kihelyezését és áprilisig folytassuk etetésüket, amikor már megjelennek az első rovarok. Helytelen csak fagy idején és nagy hóban etetni. Az eledelt főként reggel és délután szórjuk ki. Télen a nappalok igen rövidek (kb 8 óra), így a madarak 16 órán át nem táplálkoznak. Amennyiben egy madár 24 órás fagy után nem jut élelemhez, úgy halálra van ítélve.

A forgalmas téli etető látványosságot is kínál, ami kikapcsolódást, felüdülést nyújt. Egyben alkalmas arra, hogy gyermekeinkkel megszerettessük a madarakat és rajtuk keresztül az egész természetet.

Összetétel

100% fekete napraforgó

Csomagolás

Papír tasak, erős füllel.

Gyártó

Rédei Kertimag Zrt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Madáreleség – fekete napraforgó, 4 kg” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük