Madárodú – B-típusú (AKG-B)

4690 Ft

„B-típusú madárodú”, a madárvédelmi szabványoknak megfelelően. Fenyőből készült, előlapja kibillentve nyitható, így a költési idő után könnyedén kitisztítható. Elsősorban széncinege, csuszka, mezei veréb, légykapók és nyaktekercs számára alkalmas.

Kiszerelés: 1 db

Készleten

Kategória:

Leírás

„B-típusú madárodú”, az Agrár-környezetgazdálkodási (AKG) program előírásainak, madárvédelmi szabványoknak megfelelően elkészített madárodú. Mindig is szeretted volna, hogy madárcsicsergés lengje be a kertedet és látni, ahogy ezek a csodálatos lények fáról fára repkednek vagy a fűben keresgélik táplálékukat? Mivel a városokban egyre kevesebb az idős, odúképződésre, odúkészítésre alkalmas vastagságú fa, énekesmadaraink száma is megfogyatkozott. De nem kell lemondanod a madárcsicsergésről, ha kertedbe csalogatod a madarakat és fészkelőhelyet biztosítasz számukra madárodúk kihelyezésével. Ez a „B-típusú madárodú”, az Agrár-környezetgazdálkodási (AKG) program előírásainak, madárvédelmi szabványoknak megfelelően elkészített madárodú. Fenyőből készült; előlapja kibillentve nyitható, így a költési idő után könnyedén kitisztítható. Ehhez az odú előlapján lévő kis fém kallantyút el kell fordítani, az előlap tetejét befelé nyomva alulról kinyílik az odú. Elsősorban széncinege, csuszka, mezei veréb, légykapók és nyaktekercs számára alkalmas. Örülnél, ha a kerti rozsdafarkú, a barázdabillegető, vagy a szürke légykapó is a vendéged lenne a kertben? Helyezz ki C-típusú madárodút is!

Mérete:

kb. 17 x 22 x 33 cm; a berepülő nyílás átmérője 32 mm

Kihelyezés:

Az „B-típusú madárodú” kihelyezése a betelepülő fajtól függően 2 – 8 méter magasságban, felfüggesztve történik.

A Magyarországon élő madarak egy része odúköltő, idősebb fák törzsében, ágaiban természetes módon képződő, vagy harkályok vájta odúkban költenek. Általánosan jelentkező természetvédelmi probléma mind a településeken, mind a mezőgazdasági területeken, hogy egyre kevesebb az idős, odúképződésre, odúkészítésre alkalmas vastagságú fa. A településeken belüli és települések környéki idősebb fákat is tartalmazó erdőfoltok, fasorok csökkennek, egyre inkább elszigetelődnek, aminek következtében az odúkészítő harkályfajok állománya is csökken. Ez a cinegék, verebek és seregélyek, leggyakoribb odúköltő madaraink fészkelőhelyeinek csökkenését is jelenti, ezért a lehetségesnél és szükségesnél kisebb számban élnek és szaporodnak a falvakban, városokban.
Mesterséges fészekodúk kihelyezésével azonban segíteni lehet tollas barátainkat. A különböző fajok eltérő igényekkel rendelkeznek. Attól függően, hogy milyen madárfajokat szeretnél megtelepíteni, az igényeihez és testméretéhez alkalmazkodva különböző odúkat kell kihelyezned.

Csomagolás:

Csomagolásmentes termék.

Származási hely:
Magyarország
Márka:

Rédei Kertimag

További madárvédelemmel kapcsolatos információkat találsz a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.