Mexikói csodahajnalka vetőmag

449 Ft

A mexikói csodahajnalka (Ipomoea lobata) egynyári kúszónövény, melynek szárai 2-3 méter hosszúak, de akár az 5 métert is elérhetik.  Brazíliában és Közép-Amerikában őshonos, gyorsan növő szárai erős támasztékot igényelnek. Gazdagon virágzik, a virágok kezdetben piros, majd piros-sárga-fehér színűek, nagy, szabályos virágzatban helyezkednek el. Tökéletes nagy területek, kerti rácsok, pavilonok és erkélyek lefedésére.

Kiszerelés: 0,5 gramm

Elfogyott

E-mail értesítést kérek, ha a termék újra elérhető

Leírás

Mexikói csodahajnalka vetőmag. A mexikói csodahajnalka (Ipomoea lobata) egynyári kúszónövény, melynek szárai 2-3 méter hosszúak, de akár az 5 métert is elérhetik.  Brazíliában és Közép-Amerikában őshonos, gyorsan növő szárai erős támasztékot igényelnek. Gazdagon virágzik, a virágok kezdetben piros, majd piros-sárga-fehér színűek, nagy, szabályos virágzatban helyezkednek el. Spanyol zászlónak is nevezik a barna virágszáron egy oldalra rendeződött piros-sárga virágok miatt. Termékeny, jó vízelvezetésű talajt, napos helyet és rendszeres öntözést igényel. Tökéletes nagy területek, kerti rácsok, pavilonok és erkélyek lefedésére. A növény magja mérgező anyagokat tartalmaz, ezért ahol kisgyerekek is laknak, körültekintéssel kell ültetni.

Kiszerelés:

0,5 gramm

Palántanevelés:

Márciusban palántanevelésre 2-3 magot 8-10 cm átmérőjű cserépbe ültessünk el! A mexikói csodahajnalka vetőmag körülbelül 3 hétig, szabálytalanul csírázik.

Kiültetés:

A palántákat május második felében ültessük ki szabadföldbe! Április végén a szabadföldi magvetéssel is próbálkozhatunk.

Virágzás:

Júliustól egészen a fagyokig virágzik.

Felhasználása:

Nagy területek, kerti rácsok, pavilonok és erkélyek befuttatására.

Gyártó:

W. Legutko (Lengyelország)

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mexikói csodahajnalka vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük