Retekmag csíráztatásra, bio

649 Ft

Bio retekmag csíráztatásra. A retekcsíra enyhén csípős ízű, fogyasztható müzliben, joghurtban, salátákban, vagy vajas kenyéren. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva.

Kiszerelés: 30 g

Készleten

Kategóriák: ,

Leírás

Rédei bio retekmag csíráztatásra. A retekcsíra enyhén csípős ízű, fogyasztható müzliben, joghurtban, salátákban, vagy vajas kenyéren. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva.

 Vetés

Egész évben.

Kiszerelés

30 g

Csíráztatás

Tegyünk 1-2 evőkanál retekmagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20 °C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-5 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Az egyszerű csíráztatáshoz használhatunk csíráztató üvegedényt.

Felhasználás

retekcsíra enyhén csípős ízű, fogyasztható müzliben, joghurtban, salátákban, vagy vajas kenyéren. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva.

Tipp

Ugyanez a retekmag alkalmas mikrozöldséget készítéséhez is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük. Az előállításról további információt a www.kertimag.hu honlapon talál.

Gyártó

Rédei Kertimag Zrt.

You may also like…