Leírás
Rédei bio zsázsamag csíráztatásra. A zsázsacsíra fogyasztható müzliben, joghurtban, salátákban, levesekben, vajas kenyéren. Kissé kesernyés, jellegzetes ízű csíranövény.
Magas A-, C-, és E-vitaminban, béta-karotinban. Általános immunerősítő, telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetően segíti a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését. Enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő hatású.
Vetés
Egész évben.
Kiszerelés
30 g
Csíráztatás
Tegyünk 1-2 evőkanál zsázsamagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20 °C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 4-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Az egyszerű csíráztatáshoz használhatunk csíráztató üvegedényt.
Felhasználás
A zsázsacsíra enyhén csípős ízű, kissé kesernyés. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban, és salátakeverékekben is kiváló ízű.
Tipp
Ugyanez a zsázsamag alkalmas mikrozöldséget készítéséhez is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük. Az előállításról további információt a www.kertimag.hu honlapon talál.
Gyártó
Rédei Kertimag Zrt.